latinica  ћирилица
30/07/2021 |  15:18 ⇒ 16:03 | Аутор: СРНА

Петицију до сада потписало 100.000 грађана (ВИДЕО)

У Републици Српској до сада је 100.000 људи потписало петицију против наметнуте одлуке одлазећег високог представника Влаентина Инцка, изјавио је данас савјетник српског члана Предсједништва БиХ Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић -
Радован Ковачевић

- Уз сједницу коју данас имамо у Народној скупштини, у којој је такође постигнуто апсолутно јединство представника свих парламентарних странака са сједништем у Републици Српској, ова петиција на још један директан начин показује да су сви грађани Републике Српске по овом питању апсолутно јединствени и да сви говоримо једим гласом - рекао је Ковачевић новинарима у Бањалуци.

Ковачевић је рекао да петицијом, коју је покренуо Додик, сви грађани Српске, а њих је у овом тренутку већ 100.000, "јасно исказују да одбацују одлуку коју је покушао да наметне такозвани високи представник и да изражавају став да се у Сребреници није десио геноцид".

- Ово је покушај да се наметне закон Републици Српској којим се уводи вербални деликт у 21. вијеку, којим се једино српском народу забрањује право на слободу мишљења и којим се једино српски народ у компелтној Европи обиљежава као геноцидан - истакао је Ковачевић.

Према његовим ријечима, свима у Републици Српској је потпуно јасно да се то сада ради са намјером да то буде само почетак процеса који треба да доведе до нестанка Републике Српске и нестанка српског народа у БиХ.

Ковачевић је поручио да 100.000 људи који су до сада потписали петицију, сви посланици у Народној скупштини, сви функционери Републике Српске у институцијама Републике Српске, али и заједничким институцијма, јасно кажу да никада неће пристати на нестанак Републике Српске, на било каква наметања.

- Република Српска је вјечна. Да не би било никакве дилеме, ја сам Радован Ковачевић. Уважавам све жртве Сребренице, али јасно кажем да се у Сребреници није догодио геноцид - нагласио је Ковачевић.