latinica  ћирилица
30/07/2021 |  15:42 ⇒ 15:42 | Аутор: СРНА

Црна Гора: У угоститељске објекте уз доказе о вакцинацији, пребољевању или негативан тест

У ресторане, кафиће, ноћне клубове и дискотеке у Црној Гори и на отвореном и у затвореном простору, од данас до 20. августа биће могуће ући само уз најмање један од четири доказа из Националне дигиталне ковид потврде, једна је од нових мјера које је данас усвојила Влада Црне Горе.
Херцег Нови (фото: facebook.com/hercegnovi.travel) -
Херцег Нови (фото: facebook.com/hercegnovi.travel)

Први доказ је да је особа у цијелости вакцинисана или да је примила прву дозу вакцине, други је да посједује негативан PCR  тест не старији од 72 часа, трећи да је пребољела ковид и да је прошло не мање од 14 дана и не више од 180 дана од позитивног PCR теста, а четврти доказ је негативан брзи антигенски тест који није старији од 48 часова, саопштено је из Министарства здравља.

Један од ових услова морају да испуњавају сви запослени у угоститељству.

Власници угоститељских објеката у обавези су да одреде лице које ће контролисати посједовање доказа о вакцинацији или негативним тестовима.

Од лица која имају до 18 година не захтијева се да испуњавају било који од ових услова осим приликом уласка у дискотеке или ноћне клубове. У том случају, морају показати један од четири прописана услова.

Под истим условима омогућава се присуство спортским манифестацијама на отвореном и затвореном.

Масовна окупљања и фестивали који не могу да се исконтролишу на ограниченом простору путем Националне ковид потврде одгађају се до 20. августа.