latinica  ћирилица
30/07/2021 |  15:48 ⇒ 17:14 | Аутор: СРНА

Њемачка: Повријеђени студенти из Србије, нико није животно угрожен (ВИДЕО)

У тешком удесу у Њемачкој повријеђено је 19 путника када се аутобус из Србије преврнуо на ауто-путу у смјеру Берлина, између Штакова и Фрајвалда.

У превртању аутобуса повријеђено је седам студената из Србије и нико од њих није у животној опасности, али су смјештени у болницу ради даљих прегледа и евентуалних интервенција, речено је у Амбасади Србије у Берлину. Из Ам,басаде су навели да су се обратили и њемачкој полицији како би добили детаљнија обавјештења о удесу.

- Амбасада ће повријеђенима пружити сваку врсту помоћи - нагласлили су из Амбасаде.

На ауто-путу Дрезден - Берлин данас је дошло до излетања аутобуса из саобраћајне траке једног њемачког превозника и превртања, при чему је повређено седам студената из Србије који су путовали у Берлин, у оквиру пројекта "Code Viknig".

Двојица возача и један путник задобили су тешке повреде, навели су из полиције. 

Њемачки Билд наводи да више од 70 спасилачких возила и шест хеликоптера учествују у извлачењу повријеђених из аутобуса, који је из Београда преко Берлина ишао за Стокхолм.

Исти извор наводи да шест спасилачких хеликоптера, 30 спасилачких возила и 12 кола хитне помоћи дежурају, а стигла су и 22 ватрогасна возила.

Ауто-пут је затворен у оба смјера, пренијели су београдски медији.

Аутобус је, према непотврђеним информацијама, слетио с пута и преврнуо се приликом покушаја да скрене и да се паркира.

Још се не зна колико је у аутобусу било путника, али познато је да је шест из Њемачке, седам из Србије, један из Шведске и два из Израела.