latinica  ћирилица
30/07/2021 |  17:02 ⇒ 31/07/2021 | 17:24 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Српска јединствена, Инцко инструмент бошњачке политике (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је Република Српска јединствена и да се након данашње посебне сједнице Парламента одлука одлазећег високог представника Валентина Инцка неће моћи примјењивати.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је рекао да је Народна скупштине по хитном поступку усвојила Закон о допуни Кривичног законика Републике Српске и Закон о непримјењивању одлуке високог представника, те да овим неће бити могућа примјена наметнуте Инцкове одлуке.

Он је истакао да су оба закона, у складу са договором лидера свих политичких партија из Републике Српске, усвојена гласовима свих присутних посланика СНСД, СДС, ПДП, ДЕМОС, СП, ДНС, УС, СПС, НПС и посланичке групе НДП.

- Република Српска је јединствена у овоме - рекао је Чубнриловић.

Он је додао да је одлука одлазећег високог представника била погрешна, непотребна, те да је искомпликовала ситуацију у БиХ.

- Инцко је требало да покаже да није инструмент бошњачке политике и њихова златна рибица за испуњавање жеља. Овом одлуком је гурнуо БиХ у највећу кризу након рата - рекао је Чубриловић.