latinica  ћирилица
30/07/2021 |  19:24 ⇒ 19:30 | Аутор: СРНА

Гујон у Црној Гори: Из прве руке о положају српског народа

Државни секретар за односе са Србима на Косову и дијаспори Арно Гујон рекао је данас током посјете Будви да му је веома важно да из прве руке, од људи на терену, чује какво је стање на политичком и друштвеном нивоу, како би стекао искуство и добио праве информације о положају српског народа и о изазовима са којима се тренутно суочавају.
Арно Гујон и Марко Царевић (фото: twitter.com/ArnoGujon) -
Арно Гујон и Марко Царевић (фото: twitter.com/ArnoGujon)

Овај француски хуманитарац и доказани пријатељ српског народа, је истакао да је у Будви економска ситуација добра, много боља него прошле године.

- Видимо да постоји изузетно велика жеља за даљи развој на економском, али и на политичком нивоу што се тиче веза између Будве и осталих дијелова у Црној Гори и Србије - рекао је Гујон новинарима.

Гујон је након састанка са градоначелником општине Марком Царевићем рекао да му је изузетно драго што је лично упознао Царевића о којем је много чуо на Косову и Метохији гдје обојица хуманитарно дјелују низ година.

- Лијепо је видјети да има добрих и племенитих људи који су спремни да помогну и да ставе свој живот и своје вријеме у корист свог народа, то је прави примјер и мислим да бисмо сви ми требало да видимо у којој мјери можемо такође да дамо свој допринос - рекао је Гујон.

Царевић је у своје име и у име српског народа на овим просторима захвалио Гујону, који је, како је истакао, риједак примјер правог хуманисте и патриоте, човјека великог срца, који заиста жели да помогне и да буде на страни правде.

Царевић је навео да су на састанку размијенили искуства и да постоји доста простора за успостављање још бољих односа.