latinica  ћирилица
30/07/2021 |  20:02 | Аутор: СРНА

Владика Фотије: Слогом Срба против сваког искушења

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије оцијенио је у данашњој бесједи у челопечком храму Свете великомученице Марине да Срби у Републици Српској слогом могу да одоле свим искушењима.
Владика Фотије - Фото: СРНА
Владика ФотијеФото: СРНА

- Молимо се за добро српског народа и наших људи који воде Републику Српску да буду јединствени и сложни и да можемо заједно да одолимо искушењу које је пред нама - рекао је владика Фотије.

Подсјећајући на ратно мучеништво и страдње, епископ Фотије је истакао да се у миру мора сачувати Република Српска и њен народ.

- Слога, заједништво и јединство су најбољи начин да се сачувамо, очувамо Републику Српску, своје име и историју и своју православну вјеру - оцијенио је владика.

Према његовим ријечима, та слога у дјеловању против искушења је на понос Срба Републике Српске, али и Србије, Црне Горе и на свим просторима гдје живе православни Срби.

Владика Фотије је раније рекао за одлуку високог представника Валентина Инцка да је покушај наметања вербалног деликта Србима у Републици Српској и изразио увјерење да ће против ње устати и слободарска Европа.