latinica  ћирилица
31/07/2021 |  09:58 ⇒ 10:02 | Аутор: РТС

Делфини поражени од Хрватске

Ватерполисти Србије поражени су од селекције Хрватске са 15:12 у четвртом мечу групе Б на ватерполо турниру.

Упркос другом поразу на турниру српски ватерполисти имају шансу да се пласирају у завршницу турнира, а о томе ће одлучивати посљедњи дуел са селекцијом Црне Горе који је на програну у понедјељак.

Ватерполисти Србије нису најбоље ушли у меч па су Хрвати на самом старту повели са 5:1 да би у финишу Делфини смаљули на 5:3.

Друга четвртина је протекла у равноправном дуелу и завршена са 1:1, а Хрвати су успјели да сачувају предност.

У трећој четвртини ватерполисти Србије успјевају да појачају темпо и изједначе на 8:8, али су у финишу Хрвати поново повели и са предношћу од 10:8 ушли у посљедњу четвртину.

У финишу меча Хрвати увећавају предност на четири гола предности и успевају да одрже предност до самог краја за коначну побједу са 14:12.

У наставак турнира иду прве четири репрезентације у групи и наша селекција је упркос поразу на добром путу да то оствари, а пред нашом селекцијом је можда и најважнији дуел са селекцијом Црне Горе који ће се играти у понедјељак.

У групи Б тренутно је Шпанија првопласирана са осам бодова послије четири меча, наша селекција је друга са четири бода колико имају трећепласирана Хрватска и четврта Црна Гора, Аустралија има 2, а Казахстан је без бодова.