latinica  ћирилица
31/07/2021 |  11:52 ⇒ 13:26 | Аутор: СРНА

Кустурић: Очекујемо да ће пожар бити стављен под контролу

Директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић рекао је да очекује да ће пожар на подручју Вишеграда бити стављен под контролу и што прије угашен, истичући да у гашењу учествују и два хеликоптера МУП-а Србије.
Бобан Кустурић - Фото: РТРС
Бобан КустурићФото: РТРС

- Проблем прави јако неприступачан терен, чак и за хеликоптере, као и висока надморска висина и изузетно висока температура због чега је незахвално говорити прецизно када ће пожар бити саниран. Искрено се надам да ћемо заједнички и овај пожар ставити под контролу као и оне до сада - изјавио је Кустурић Срни.

Директор Хеликоптерског сервиса је рекао да у гашењу учествују један њихов хеликоптер, као и људи из Цивилне заштите и осталих локалних служби, те изразио задовољство што су у помоћ стигле и двије такве летјелице МУП-а Србије.

- Добро је што смо од раног јутра почели са гашењем, а са три хеликоптера требали бисмо да постигнемо најбољи ефекат - нагласио је Кустурић.

Он је раније изјавио да је пожар захватио црногоричну шуму на веома неприступачном и стрмом планинском терену на коме доминира ендемска врста Панчићева оморика.