latinica  ћирилица
31/07/2021 |  12:15 | Аутор: СРНА

Вујадиновић: Бијес и мржња Суљагића неће зауставити напредак српског народа

Предсједник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић поручио је директору Меморијалног центра "Поточари" Емиру Суљагићу, поводом увреда изречених на рачун Србије, да Срби знају да његови политички ментори и он сањају нека нова клања и несреће свих на Балкану, јер је то једини начин њиховог политичког битисања.
Милимир Вујадиновић (Фото:Magločistač) -
Милимир Вујадиновић (Фото:Magločistač)

Он је нагласио да је Суљагић који Србију назива "богаљем" сам "духовни богаљ" и манипулатор.

- А како другачије назвати онога ко своје комшије и њихову државу назива богаљем? Како другачије назвати онога ко је и смрт сопственог оца искористио за манипулацију, па је посмртне остатке тог човјека, који је погинуо 1992. године у Братунцу, пребацио и сахранио у Сребреници како би лажно повећавао број жртава сребреничке трагедије? - пита Вујадиновић у отвореном писму Суљагићу.

Он је нагласио да српски народ врло добро зна шта хоће Суљагић, као што добро зна шта сам хоће.

- Знамо и да те жуља успјешна и сваког дана јача Србија и да то тешко подносиш, па у силном бијесу не презаш и од увреда на њен рачун. Опет, Емире Суљагићу, знамо и шта ми хоћемо и све то је супротно од онога што ти хоћеш. Хоћемо мир и напредак за све народе на Балкану и нећемо туге и несреће које нас прате вијековима уназад, а поготово српски народ - навео је Вујадиновић.

Он истиче да Србија поштује све државе и народе са којима живи, па и БиХ коју никада неће увредљиво називати, за разлику од Суљагића коме такве ствари очигледно нису стране.

- Мораћеш да знаш да ће успјешна Србија српски народ помагати гдје год он данас живио, па и у Републици Српској и ФБиХ, поштујући и нудећи помоћ и свим другим народима, који са њим живе. Баш онако како то ради данас Србија, слободна, успјешна и самостална у својим одлукама, јер ју је таквом учинио предсједник Александар Вучић, коме то ти и теби слични не можете да опростите - рекао је Вујадиновић.

Он је закључио да "никакав бијес, мржња и жеља за клањем" Емира Суљагића неће зауставити Србију у том послу очувања мира и жеље за напретком свих на Балкану, без обзира на цијену.