latinica  ћирилица
31/07/2021 |  18:44 ⇒ 20:01 | Аутор: СРНА

Додик: Српска је посвећена миру, не размишља о освети, нити звецкању оружјем

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да Бакир Изетбеговић не пропушта прилику да узнемири народе у БиХ, а посебно то чини на обиљежавањима ратних годишњица, попут данашње у Гацку.
Милорад Додик (Фото:  Д. Поздеровић) -
Милорад Додик (Фото: Д. Поздеровић)

- Када с такве манифестације чујете да ће Бошњаци да се освете, онда нама у Републици Српској не пада ништа друго на памет него да би и Бакир, као и отац му, опет жртвовао мир. Онај је жртвовао мир за БиХ, а овај би га жртвовао за освету", истакао је Додик упитан да прокоментарише данашње Изетбеговићеве пријетње упућене Србима.

Предсједник СНСД-а је рекао да је индикативно да сви позиви бошњачких и политичких и вјерских ауторитета за миром и праштањем некако заврше с осветом, тако да никада нисмо начисто да ли су жељни мира или освете.

- Својатање НАТО савеза, САД и ЕУ од стране Изетбеговића говори нам и на чије савезништво он рачуна и чијим оружјем нас застрашује. Република Српска је посвећена миру, развоју и унапређењу животног стандарда. Ми не размишљамо о освети, нити би да звецкамо оружјем, ни својим ни туђим - поручио је Додик.