latinica  ћирилица
31/07/2021 |  19:13 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Чамци украсили Уну: Стотине учесника регате (ФОТО/ВИДЕО)

Уна, једна од наших најљепших ријека, била је домаћин бројним љубитељима регате.
Уна - регата - Фото: РТРС
Уна - регатаФото: РТРС

Од ентитетске линије, па до Новог Града, на стотине чамаца, кануа и лађа пловило је у оквиру традиционалне манифестације "Уна регата - лађом низ Уну 2021".

Више стотина учесника уживало је у 20 километара дугој пловидби Уном од насеља Блатна до Новог Града. Иако није било такмичарског карактера, чини се да су данас сви присутни били побједници јер су имали прилику да доживе Уну.

Јелена Вујановић из Новог Града истиче да је Уна предивна, те да када год има прилику хвали њену љепоту.

- Знам да овдје долазе пријатељи из разних земаља и ово је велики догађај за Нови Град - каже Бранислав Павић из Шведске.

Ријека Уна привлачи бројне туристе током цијеле године. Због регате, Уна је данас била тијесна за све њене љубитеље који су пловили ријеком тиркизне боје.

Уна - регата

Небојша Тодић, Туристичка организација Нови Град, наводи да овај град обожава Уну и настоји да је промовише на бројне начине. 

Организатори вјерују да ће Уна и њене љепоте сљедеће године привући још више учесника, јер су дружење и позитивна атмосфера на првом мјесту. Зато су сви данас били сагласни да ће бити учесници и сљедеће године. Како кажу, Уна то заслужује.