latinica  ћирилица
31/07/2021 |  21:13 | Аутор: Б92

Звезда "тројком" у Суботици најавила долазак Шерифа (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде остварили су другу побједу у сезони Линглонг Суперлиге Србије, овог пута над Спартаком у Суботици резултатом 3:1.

Звезда је стигла до седам освојених бодова и тренутно је прва на табели, али са утакмицом више од већине конкурената.

Спартак је остао само на једном освојеном боду, уписавши други везани пораз у домаћем првенству.

"Црвено-бијели" су направили добру увертиру уочи прве утакмице 3. кола квалификација за Лигу шампиона против молдавског Шерифа у Београду у уторак од 20.30 часова.

За тај меч Дејан Станковић је одморио капитена Милана Борјана који није био ни у протоколу, а шансу да дебитује у Звездином дресу добио је "бонус" голман Милош Гордић.

Посао Звезди олакшан је већ у 5. минуту јер је већ тада Мирко Иванић донео вођство. Остао је потпуно сам на ивици казненог простора и веома резантним ударцем погодио ближи угао гола Филипа Дујмовића.

Стријелац првог гола имао је добру прилику и у 18. минуту, али није најбоље нациљао главом послије целтаршута Милана Гајића.

Спартак се није предавао и пар пута је запретио прије него што је у 25. минуту изједначио. Заправо, требало би домаћи да буду захвални Радовану Панкову који је очајно реаговао на оштар центаршут Николе Срећковића и закуцао је лопту у сопствену мрежу.

"Голубови" су се вратили, али су убрзо поново поклекли. У 39. минуту је Гејлор Канга послао лопту у шеснаетерац, а Ел Фарду Бен побегао одбрани и главом затресао мрежу.

Помоћни судија је подигао заставицу сигнализирајући офсајд, али се огласио ВАР из чије собе су јавили да је све било чисто и тако је Звезда поново повела.

Послеиј таквог првог полувременуа, дјеловало је да ће наставак бити макар подједнако узбудљив, али су занимљива дешавања у потпуности изостала.

Звезда је врло искусно успијела да умири утакмицу и уведе је у спорији ритам који је њој одговарао, а Спартак није успио да угрози њену предност.

Осим покушаја Лазара Туфегџића са дистанце у 57. минуту и неспретне реакције и умало новог аутогола Ненада Крстичића у 64. минуту, домаћин више није био ни изблиза опасан.

Звезда је у 88. минуту погодила стативу, тачније Александар Катаи, а потом је исти играч побјегао одбрани и петом асистирао за Николу Крстовића који је поставио коначних 3:1.

Тако су Београђани мање-више рутински привели меч крају и тако наставили добру серију резултата пред ново европско искушење.