latinica  ћирилица
31/07/2021 |  21:29 | Аутор: sputniknews.com

Невријеме у Србији: Нестанак струје, пожари, вјетар чупа дрвеће (ВИДЕО)

Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је вечерас хитно упозорење на јаке пљускове са грмљавином и градом. Краткотрајно олујно невријеме захватило је нешто послије 17 сати ваљевски крај и изазвало краткотрајне прекиде у напајању електричном енергијом.
Невријеме у Ваљеву (ФОТО: РТС) -
Невријеме у Ваљеву (ФОТО: РТС)

Јак ветар ломио је дрвеће. Поједини далеководни правци у ваљевском крају су још у прекиду. Екипе су на терену. На појединим путним правцима био је успорен саобраћај због грања и остатка дрвећа на коловозу. Пријављено је и неколико мањих пожара услед невремена.

Олујно невреијме праћено обилном кишом и грмљавином погодило је током послијеподневних сати Чачак. Од јачине вјетра у градском насељу Љубић кеј ишчупано је дрвеће из корјена.
 
- Након тропских врућина одједном се све зацрнило и почео је невиђени пљусак уз јаку грмљавину. Враћали смо се кући, а испред нас се само одједном сручило дрво, ветар га је ишчупао из корена. Да смо још прешли још неки метар и нас би закачило. Само пуком срећом избјегнута је трагедија, јер је ова улица изузетно прометна - рекла је за РИНУ Наташа Крунић.
 
Због стабла на коловозној траци овај правац је затворен за саобраћај. Терен обезбјеђују припадници полиције, док на лице места не стигну екипе из Градског зеленила да га уклоне.


 
Јака киша је падала и у Лазаревцу, а вјетар је ломио грање дрвећа.

Облачност која на подручју централне Србије условљава кишу и пљускове с грмљавином, у наредна два сата ће се премјештати ка истоку. Локално је могућа краткотрајна појава града и јак ветар.
 
Изолована појава краткотрајних пљускова очекује се понегдје на југозападу Србије, преноси Блиц.