latinica  ћирилица
01/08/2021 |  09:09 ⇒ 09:36 | Аутор: РТРС

Прњавор: МУП примио и поступио по 10 различитих пријава Станића

Од јула 2020. године, па до 30. августа 2021. године Полицијска станица Прњавор је примила и поступала по 10 различитих пријава у сукобу око имовинско правних односа између Петра и Миладина Станића, сазнаје РТРС.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Што је до јуче био спор око пута, данас је постао "политички обрачун и наручено убиство" по наводима СДС-овог посланика. Дугогодишњи неријешени имовински односи, ескалирали су јуче када је Петар Станић пуцао на Миладина Станића, шефа Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Српске.

Послије пуцњаве, Миладин Станић је тврдио да се ради о политичком обрачуну те изразио сумњу да је "покушај убиства наручен".

 Огласили су се и из СДС-а гдје кажу да је пуцњава на посланика је алармантан догађај.

Ипак, оно што се не уклапа у причу шефа Клуба посланика СДС-а, јесте да оно није први пут да долази до сукоба са Петром Станићем.

Наиме, већ дуги низ година постоји спор између њих око локалног пута, а проблеми су ескалирали кад је Петар Станић узео самоиницијативно да исти поправља правећи којекакве препрепреке и блокаде на путу, како други Станићи не би могли доћи до свог имања.

О овом проблему је добро упозната и Комунална полиција и Одјељење за стамбено-комуналне послове општине Прњавор и ОЈТ Бањалука.

Против Петра Станића у више наврата од стране ПС Прњавор поднешени су извештаји о почињеном прекршају и за учињено кривично дјело ка ОЈТ Бањалука.

Ово су само неке од пријава које су обје стране подносиле полицији:

20.07.2020 - сестра Миладина Станића пријавила је полицији да Петар Станић изводи радове на путу и онемогућава им пролаз до кућа и имања више породица у мјесту Кремна. Она је навела да спор траје дужи временски период и да су се и раније обраћали надлежним органима.

22.07.2020 - Инспектор Одјељења за инспекцијске послове општине Прњавор уз асистеницију полиције предао је рјешење о забрани даљих грађевиских радова Петру Станићу.

22.12.2021 - Петар Станић полицији пријавио Зорана Станића и комуналног полицајца да су га вербално напали у близини породичне куће. Како наводи, повод је неспоразум око локалног пута.

11.03.2021 - Зоран Станић је полицији пријавио да је његов комшија из Кремне исјекао стубове поред пута који су били постављени ради ограђивања ограде. Против Петра Станића је поднесен извјештај ОТЈ Бањалука.

16.06.2021 - Поново је сестра Миладина Станића пријавила Петра да је направио узвишење од пијеска на путу и да јој је онемогућено да дође до имања. Она је навела да је око пута вођен спор пред Основним судом у Прњавору и да је Петру наложено да уклони све препреке. Она је навела да је он тих дана у више наврата ставио разне препреке по путу.

24.07.2021 - Петар Станић је опет пријављен да је ископао рупу на путу.

Већ сутрадан 25.07.2021. Петар је пријавио Миладина Станића да му руши ограду, те да вријеђа и псује му мајку.

28.07.2021 - Полиција је поступила по пријави Петра Станића који је пријавио Миладина да му рушу металну ограду са пута. Полиција је обавила разговор са лицима, те утврдила да постоји спор између Петра и Миладина Станића око кориштења пута. Приликом разговора Петар је галамио и онемогућавао полицију у вршењу посла, па је био лишен слободе.

29.07.2021 - Петар Станић је пријавио полицији да је Миладнин поправио рупу док је он био лишен слободе, а истог дана Миладинова сестра пријавила је полицији да Петар поново копа рупу на путу који води ка њеној кући.

Повезане вијести:

Пуцњава у Кремни код Прњавора