latinica  ћирилица
01/08/2021 |  09:48 | Аутор: СРНА

Додик Са Вучићем о дешавања у БиХ и придруживању Српске "отвореном Балкану"

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће руководство Републике Српске на предстојећем састанку у Београду упознати предсједника Србије Александра Вучића о посљедњим дешавањима у БиХ и Српској, као и о могућности да се Република Српска приближи иницијативи "мини-Шенген", односно "отворени Балкан".
Александар Вучић и Милорад Додик (Фото: instagram.com) -
Александар Вучић и Милорад Додик (Фото: instagram.com)

- Без обзира да ли муслимани хоће или неће, морамо да видимо на који начин можемо да се приближимо овој регионалној иницијативи - рекао је Додик за "Вечерње новости".

Он је нагласио да због Сарајева и муслимана који су одбили да БиХ буде дио ове иницијативе Република Српска сада трпи штету и камиони стоје на Дрини сатима, умјесто да брзо пролазе.

- То је ефекат политике Сарајева и муслиманског односа према Србији. Срби у БиХ су од те исте БиХ добили само штету, муку, патњу и наметнута рјешења. Зато треба честитати Вучићу и осталим лидерима који су успоставили нови систем функционисања на Балкану - рекао је Додик.

Предсједник Србије Александар Вучић раније је најавио да ће 4. августа у Београду примити највише званичнике Републике Српске и с њима размотрити актуелну ситуацију у БиХ, која се усложила након што је одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко наметнуо допуну Кривичног закона БиХ "о забрани негирања геноцида".