latinica  ћирилица
01/08/2021 |  10:03 ⇒ 11:54 | Аутор: РТРС

Градишка арена - сви спортски колективи под једним кровом (ВИДЕО)

Сви спортски колективи Градшке под једним кровом, у здању на које се дуго чекало.
Арена Градишка - Теа Ковачевић - Фото: РТРС
Арена Градишка - Теа КовачевићФото: РТРС

Приликом градње водило се рачуна да Арена буде енергетски ефикасна објекат, самоодржива.

Модерно и функционално, са свим техничким карактеристикама које ће спортистима града на Сави пружити услове за квалитетне и редовне тренинге, припреме за озбиљна такмичења, али и прилику да у свом граду организују врхунске спортске догађаје.

Чланице карате клуба Нитен, једног од најтрофејнијих клубова на републичком и државном нивоу, када је о овом спорту ријеч , кажу, овај простор значиће им много. Недавно су пристигле са европског такмичења одржаног у Сплиту.  Марија и Ивана, од јесени су студентице електротехнике и геодезије у Бањалуци. Спорт им је дао визију живота који желе живјети, науке и спорта. Спортистима свих генерација, поготово младима, прилика да у свом граду раде, да се такмиче, а и да организују квалитетна такмичења значи много.

Међу домаћом публиком сигурно је све лакше, вјетар је то у леђа, прилика да остваре сјајне резултате. А своје вршњаке, као и остале спортисте Градишке, кад год је у могућности, са трибина ће бодрити Теа Ковачевић, млада тенисерка пред чијим талентом и резултатима многима застаје дах.

Њен отац, који је уједно и Теин тренер, каже, у спорт се улагати мора. Они су у својој одавно препознати и подрше им не недостаје. У младима је будућност, снага, треба им пружити адекватне услове за рад, тренинг.

Тениско чудо, како називају ову једанаестогодипшњакињу, има јасну визију. Снови су велики, али у њеном случају нерални нису. Напротив. Вансеријски таленат, али и рад, труд, дају резултате.

Младима Градишке, али и свим спортским колективима, Арена би требала бити други дом, мјесто на ком ће се окупљати, вјежбати, такмичити, али и навијати једни за друге. Као и они и само здање прича је окренуто ка будућности. Сем спортскх садржаја, на овом мјесту организоваће се и бројни културно-забавни садржаји за све генерације.