latinica  ћирилица
01/08/2021 |  15:33 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Више од 1.000 учесника на ријеци Сави (ФОТО/ВИДЕО)

Више од 1.000 учесника са око 200 пловила, украсило је ријеку Саву.
Савска регата - Фото: РТС
Савска регатаФото: РТС

Шеста "Савска регата" отворила је овогодишње Пантелионске свечаности, поводом славе града Бијељина, Светог Пантелејмона.

"Савска регата" стартовала је са локације Прудови на реjону скелског прелаза Суботиште у Доњем Црњелову, а циљ је био у Рачи.

Учесници су били из бијељинске регије, али и из Шида, Јамене, Брчког и Брезовог поља.

Савска регата (Фото: РТРС)

Покровитељ "Савске регате" је Градска управа, док је носилац организације била Градска туристичка организација уз материјално-техничку подршку Одјељења за борачку и цивилну заштиту.

- Циљ манифестације је промоција природних ресурса која је помало запостављена, прије свега са еколошког аспекта. Циљ је привући младе на ријеку и успоставити контакте са општинама с обје стране Саве - изјавила је директор Туристичке организације Бијељина Јасна Абдулахагић.

О безбједности учесника регате бринула је Полицијска управа Бијељина, Гранична полиција, Дом здравља, Ронилачки клубови "Наутилус" и "Пантери", бијељински ватрогасци и предузеће Kомуналац.

Међутим, Републичка управа цивилне заштите јутрос је обавијестила грађане и учеснике регате да нису предузете адекватне мјере безбједности.

Градска управа и градоначелник нису према важећој методологији извршили процјену ризика и нису успоставили систем безбједности свих учесника регате, саопштено је из Републичке управе цивилне заштите.