latinica  ћирилица
01/08/2021 |  15:44 ⇒ 16:40 | Аутор: РТРС

Мали Петар Угрен креће стопама чувеног Угљеше Којадиновића (ВИДЕО)

Србачка регија посебно обилује бројним талентима и знаменитим људима, а један од њих је, свакако, чувени глумац Угљеша Којадиновић.
Петар Угрен - Фото: РТРС
Петар УгренФото: РТРС

Рођен у Разбоју, каријеру је изградио у Загребу, гдје се и школовао, али родни крај није заборавио.

Ту је и један млади глумац чије вријеме тек долази. Петар Угрен има само седам година, а већ одушевљава својим талентом.

Иако је прерано напустио овај свијет, Угљеша Којадиновић, оставио је иза себе богат опус.

Најпознатије улоге остварио је у ТВ драмама и серијама "У регистратури", "Злостављање" и "Вело Мисто", а на "даскама које живот значе" бриљирао је у улози Хорација у Шекспировом "Хамлету".

Импресионирана његовим умјетничким дјелом, писац и библиотекарка из Српца Бранка Санчанин приводи крају писање монографије, коју планира да објави на годишњицу његове смрти.

Озбиљан приступ изради монографије захтијева велики труд и посвећеност, што је препознала и породица покојног глумца која је Бранки максимално изашла у сусрет, предајући јој на кориштење комплетну његову заоставштину.

Такође је посјетила и Хрватско народно казалиште, Хрватски државни архив и Хрватску радио телевизију, како би прикупила обимну документацију о његовом глумачком ангажману.

Каријеру је завршио одајући почаст једном од наших најзначајнијих писаца, Петру Кочићу, играјући Давида Штрпца широм бивше Југославије.

Напустио је прерано овај свијет, у напону снаге, у 46-ој години, али иза себе је оставио глумачки опус какав многи не би остварили ни да живе 100 година.

У сјени бисте чувеног умјетника неки нови клинци траже свој пут, привучени чарима глуме и задовољством које пружа добро одиграна улога и аплауз публике.

Петар Угрен има само седам година, а већ се може похвалити својим глумачким опусом.

Глумом је озбиљније почео да се бави прије двије године, а у његовом случају може се рећи да заиста глуми откад зна за себе.

Петар је веома рано постао свјестан свог талента, али и тога да треба да остане свој и јединствен, да не покушава никога да имитира.

Петар је толико заљубљен у глуму да му ни новостечене школске обавезе не представљају проблем. Јер када нешто посматрате као игру, онда то не може да буде напорно.

Увјерени смо да ће се за Петра Угрена тек чути јер планира да се глумом настави бавити и кад одрасте.

За њега је најбољи осјећај кад је на сцени и сања о томе да постане, како каже, "занимљив глумац", који се подједнако добро сналази у различитим жанровима.