latinica  ћирилица
01/08/2021 |  15:47 ⇒ 15:49 | Аутор: СРНА

Потрага за Спаићем: Хеликоптер претражује шире подручје Требиња

Хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске, који се јутрос укључио у потрагу за несталим младићем Милошем Спаићем, претражује терен на ширем подручју Требиња и очекује се да ће то дати резултате, изјавио је Срни начелник Штаба за ванредне ситуације града Требиња Стеван Бекан.
Хеликоптерски сервис Републике Српске - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервис Републике СрпскеФото: РТРС

Бекан је рекао да је било спорадичних дојава грађана о младићу који је нестао 24. јула, али да до сада нису дале резултате.

Према његовим ријечима, у потрази за Спаићем данас је учествовало око 150 припадника јединица Служби заштите и спашавања, невладиних организација и грађана.

- Надамо се да ћемо успјети да пронађемо Милоша живог и здравог и још једном позивам све грађане ако имају било какву информацију да јаве Полицијској управи Требиње - нагласио је Бекан.

Он је најавио да ће потрага бити настављена док год буде потребно.

- Све док не пронађемо Милоша нећемо одустати - поручио је начелник Штаба за ванредне ситуације града Требиња.

Према његовим ријечима, јуче је у потрагу било укључено око 200 људи припадника различитих служби, који су изузетно спремни и обучени да помогну, а у појединим тренуцима су потребне мање групе способних и обучених младића који се ангажују за помоћ у потрази.

Из требињске Полицијске управе апеловали су да грађани, уколико примијете несталог младића или чују било какву информацију која може помоћи, обавијесте најближу полицијску станицу на бесплатан број телефона 122.

Двадесеттрогодишњи Милош Спаић нестао је 24. јула.

Висок је између 175 до 180 центиметара, тежине око 75 килограма, средње грађе, кратке црне косе и смеђих очију, има младеж на десном образу, на лијевој руци са унутрашње стране подлактице има тетоважу у облику ромба са натписом на енглеском - земља, ваздух, ватра, вода.

Посљедњи пут је виђен у тексас шорцу, мајици и папучама-јапанкама.

Од куће је однио шатор наранџасте боје, а према подацима породице, са Спаићем је нестао и пас мјешанац жуте боје.