latinica  ћирилица
02/08/2021 |  08:15 ⇒ 20:10 | Аутор: Агенције

Пожар на Мокрој Гори гута 100 хектара, послате додатне снаге (ВИДЕО)

Министарство унутрашњих послова Србије упутило је додатне снаге ватрогасно-спасилачких јединица пут Мокре Горе због пожара који је у недјељу поподне.
Пожар на Мокрој Гори - Фото: Тwitter
Пожар на Мокрој ГориФото: Тwitter

Појачање је послато како би заједнички са колегама из Мокре Горе, Ужица, Пожеге и Чајетине, који су већ на терену, ставили под контролу ватрену стихију. Пожар је захватио суву траву и четинарску шуму.

Пожар је избио на подручју Брезовице на Мокрој гори, а на неприступачном терену гори око 100 хектара шуме. Мећавник није захваћен пожаром, а нису угожена ни домаћинства на овом подручју.

Гашење пожара отежавају јак вјетар и висока температура. У саопштењу МУП наводи се да су упућена још 82 ватрогасца-спасиоца из 10 градова Србије са тешком механизацијом, аутоцистернама и возилима за гашење шумских пожара, 78 припадника специјализоване јединице цивилне заштите, као и припаднике добровољних ватрогасних друштава.

С обзиром на изузетно неповољне временске услове, јак вјетар и неприступачност терена, Министарство унутрашњих послова појачава дејствовање ради брже локализације и ликвидације пожара.