latinica  ћирилица
02/08/2021 |  09:08 ⇒ 09:13 | Аутор: СРНА

У Грудама откривени дрога и оружје

Припадници Јединице граничне полиције Горица су на подручју општине Груде открили и привремено одузели дрогу, оружје и муницију и трагају за осумњиченим лицима чији је идентитет познат Граничној полицији БиХ.
Груде: Гранична полиције - одузето оружје - Фото: СРНА
Груде: Гранична полиције - одузето оружјеФото: СРНА

Организованом акцијом припадника Граничне полиције јуче је откривен засад марихуане, саопштено је јутрос из Граничне полиције БиХ.

Током претреса откривено је 330 стабљика марихуане, већа количина спида, седам килограма суве зељасте материје која изгледом асоцира на марихуану, двије аутоматске пушке, два карабина, два пиштоља, разна муниција, већа количина мобилних телефона, ваге и друго.

Фото: СРНА

Наведени предмети су привремено одузети у оквиру акције "Марихуана", која је усмјерена на борбу против неовлаштене производње и стављања у промет опојних дрога, и у току су даље активности у вези са овим предметом.

Дежурни тужилац Тужилаштва Западнохерцеговачког кантона и судија за претходни поступак Суда Западнохерцеговачког кантона су наредили претрес.

- Ово је једна у низу оперативних акција Јединице граничне полиције Горица у борби против спречавања сваког облика криминалитета чији припадници посебну захвалност изражавају Тужилаштву Западнохерцеговачког кантона и дежурном тужиоцу Јосипу Аничићу за брзо реаговање и професионализам - наводи се у саопштењу.