latinica  ћирилица
02/08/2021 |  12:25 | Аутор: СРНА

Фоча: Изгорио рафтинг камп на обали Таре

Рафтинг камп "Енцијан" на десној обали Таре у мјесту Брштановица у фочанској општини у потпуности је изгорио у пожару који је изазван људским фактором, саопштено је из Полицијске управе Фоча, из које упозоравају да су на подручју у њиховој оперативној надлежности за викенд евидентирана четири пожара изазвана људским фактором.
Рафтинг камп "Енцијан" - Фото: СРНА
Рафтинг камп "Енцијан"Фото: СРНА

Полицији је у суботу, 31. јула, око 13.30 часова пријављен пожар у Рафтинг кампу "Енцијан", у власништву лица чији су иницијали Ш.М.

- Пожар су локализовали припадници Територијалне ватрогасне јединице Фоча. Камп је изгорио у потпуности, а људских жртава није било - наведено је у саопштењу.

Приликом увиђаја констатовано је да је пожар изазван људским фактором.

Увиђај су извршили припадници Полицијске управе Фоча и инспектор за експлозивне материје и послове заштите од пожара. Обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње.

У току је рад на расвјетљавању и документовању овог случаја, а након комплетирања предмета надлежном тужилаштву биће достављен одговарајући извјештај.

- Полицијска управа Фоча апелује да грађани приликом паљења ватре на отвореном обрате пажњу на околину, да узму у обзир временске прилике и све друге околности које могу утицати на ширење ватре, као и да је не остављају без надзора. Према лицима која не предузму мјере предострожности приликом паљења ватре, те изазову материјалну штету, полицијски службеници Полицијске управе Фоча ће предузети адекватне мјере у складу са важећим законским прописима, односно та лица ће бити санкционисана - наводи се у саопштењу.

Из полиције напомињу да су у случају неконтролисаног ширења ватре или уочавања пожара грађани дужни да одмах обавијесте надлежну ватрогасну јединицу на дежурни број 123 или надлежну полицијску станицу на дежурни број 122.