latinica  ћирилица
02/08/2021 |  12:31 ⇒ 14:38 | Аутор: СРНА

Вишковићу уручена Повеља општине Соколац (ФОТО)

Предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковић данас је уручена Повеља општине Соколац - највеће признање које се додјељује поводом Дана и крсне славе општине - Илиндана.
Соколац: Илиндан Вишковић на слави - Фото: СРНА
Соколац: Илиндан Вишковић на славиФото: СРНА

Вишковић је поручио да ће Соколац и људи који живе на овим просторима, док је он премијер имати пуну подршку Владе Републике Српске и да ће заједно завршити започете и реализовати нове развојне пројекте.

Он је истакао да је сарадња Владе Републике Српске и општине Соколац до сада била коректна.

- И наш данашњи сусрет на Илиндан показује наше јединство у Републици Српској. Почаствован сам данас, не само као предсједник Владе Српске, него и као човјек. Хвала Романијо, хвала Републико Српска! - нагласио је премијер Српске, које је признање уручио начелник општине Милован Бјелица.

Руководство општине Соколац је, као знак захвалности премијеру Српске за свеукупан допринос развоју ове локалне заједници, поклонило и умјетничку слику са мотивом Романије и икону Светог Јована Крститеља, с обзиром на то да је Јовањдан Вишковићева крсна слава.

Вишковић је присутнима на свечаности у Парохијском дому на Сокоцу захвалио за признање које му је уручено.

- Почаствован сам данас не сам као предсједник Владе Српске, него и као човјек. Свима вама желим данас да у вријеме епидемије вируса короне пожелим здравље и породичну рећу - рекао је Вишковић.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица посебно је захвалио Вишковићу и Влади Републике Српске за подршку развоју локалне заједнице на чијем је челу дужи низ година.

Фото: СРНА

 - Година иза нас била је изазовна и особена, тако да смо сви заједно морали да се боримо да очувамо наше животе. Великим напором успјели смо да на најмању могућу мјеру смањимо негативан утицај епидемије вируса корона на привреду и цјелокупни развој наше општине - рекао је Бјелица.

Он је нагласио да су српском народу у Републици Српској сада најважнији јединство и чврста опредијељеност за очување и развој Српске.

Бјелица је истакао да Република Српска никада неће пристати на наметање рјешења са стране, на притиске и уцјене, на било коју врсту међународног протектората.

Телеграме честитки за данашњи празник руководству и становницима Сокоца упутили су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Скупштине Јагодине Драган Марковић Палме и други пријатељи Сокоца.

Златна плакета Општине Соколац уручена је породици генерал-пуковника Слободана Кезуновића, као постхумно признање.

Златну плакету добили су и власник Графичке радње "Штампарија" Соколац Миле Шука, ветеринар Мирко Станишић, а сребрне плакете управник "Електродистрибуције" Соколац Срђан Кнежевић, привредник Данко Вучак и пољопривредник Млађо Живковић.

Награде су додијељене и великом броју заслужних појединаца из свих сфера друштвеног живота ове локалне заједнице, као и јавним предузећима, институцијама и медијима, који су се нарочито истакли у борби против вируса корона.