latinica  ћирилица
02/08/2021 |  14:11 ⇒ 14:11 | Аутор: СРНА

Ђајић: Срамотни напади на мене превршили сваку мјеру

Генерални директор Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци Владо Ђајић изјавио је да су медијски напади на њега политички мотивисани и да је све то превшило сваку мјеру.
Владо Ђајић - Фото: РТРС
Владо ЂајићФото: РТРС

Коментаришући све чешће натписе на појединим порталима гдје га оптужују да сарађује са криминалцима, Ђајић је нагласио да цијели свој радни вијек ради на спасавању живота.

- Данас, након више од 30 година рада, говоре да се дружим са криминалцима и да их запошљавам. Лако се може провјерити ко ради на обезбјеђење у УКЦ-у, а што мене лично тиче, обезбјеђење ми не треба, јер у сваки објекат, кафану, шатор, продавницу улазим чисте душе и образа - рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Он је додао да код њега долазе пацијенти разних профила и да никада није питао ко је ко, већ их искључиво гледао као пацијенте, те додао да његов рад није сметао док није постао предсједник Градског одбора СНСД-а, гдје је из патриотских разлога јер њему, како је рекао, политика не треба.

Ђајић је додао да нема потребу да се било коме правда, али да због свих тих напада и лажи трпи његова породица.

Он је подсјетио да је УКЦ током пандемије имао одговор какве нису имали многи јачи и богатији клинички центри, те да ниједан пацијент није остао без најбоље могуће његе, а све што се ради на УКЦ-у, градња нових објеката, набавка врхунске опреме, улагање у едукацију кадра, служи искључиво пацијентима ове здравствене установе.

- Ми ћемо због наших пацијената наставити да јачамо здравствени систем без обзира на писање свих оних који покушавају на сваки могући начин да нанесу штету не само мени, него и овој здравственој установи, али и Републици Српској - поручио је Ђајић.