latinica  ћирилица
02/08/2021 |  16:27 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за Петра Станића

Поступајући тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука је након испитивања предложио притвор за Петра Станића /69/ из Прњавора због основане сумње да је починио кривично дјело убиство у покушају.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

Он је у суботу, 31. јула, око 16.55 часова у мјесту Кремна, засеок Пиплићи, општина Прњавор, пуцао из ватреног оружја-пиштоља у намјери да лиши живота мушкарца чији су иницијали М.С, приликом чега је оштећени задобио тјелесну повреду, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

- Осумњичени је неовлаштено на јавном мјесту носио ватрено оружје за које нема оружни лист, односно дозволу за држање - наведено је у саопштењу.

Тужилац је ставио приједлог за притвор због бојазни да ће осумњичени довршити покушано кривично дјело, те из разлога ванредних околности јер је ријеч о дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или посљедице.

- Притвор је предложен и јер би пуштање на слободу осумњиченог резултовало стварном пријетњом нарушавања јавног реда - узнемирењу јавности - наведено је у саопштењу.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Мушкарац чији су иницијали П.С. /69/ ухапшен је у суботу, 31. јула, због сумње да је у Кремни код Прњавора тог дана пуцао из пиштоља на М.С. /60/, потврђено је тада Срни

Из Полицијске управе Бањалука раније саопштено да је Полицијска станица Прњавор 31. јула запримила пријаву да је лице чији су иницијали П.С. из пиштоља пуцало у правцу лица чији су иницијали М.С. због нерјешених имовинско-правних односа.

Повријеђен је Миладин Станић, посланик у Народној скупштини Републике Српске.