latinica  ћирилица
02/08/2021 |  21:00 ⇒ 21:27 | Аутор: РТРС

Ди-џеј Саша стиже на Фреш вејв умјесто Џона Дигвида

На овогодишњем Нектар Фреш вејв фестивалу наступиће ди-џеј Саша након што је Џон Дигвид отказао наступ.
Ди-џеј Саша на Фреш вејву (Уступљена фотографија) -
Ди-џеј Саша на Фреш вејву (Уступљена фотографија)

Дигвидов пи-ар тим објаснио је да је он био приморан да откаже наступ на највећем фестивалу електронске музике у БиХ због проблема са пасошем, односно визом.

Умјесто њега наступиће ди-џеј Саша на Мејн стејџу у суботу, 7. августа.

Ди-џеј Саша и Џон Дигвид најутицајнији су продуценти и извођачи прогрессиве електронског звука, а заједно су обиљежили развој, афирмацију и популарисали један од најслушанијих праваца електронске музике на планети.

Легендарни су њихови наступи који су обиљежили двадесетогодишњу еру сарадње, која је почела још деведесетих година прошлог вијека са заједничким, сребреним издањем, што је једно од највећих признања за издања које се додјељује на основу броја продатих копија, али и утицаја на свјетску музичку баштину, албумом Northern Exposure.

Подсјећамо, на деветом Фреш вејв фестивалу, који ће бити одржан од 5. до 7. августа, наступиће 60 реномираних извођача са свјетске и регионалне музичке сцене.

Организатори су саопштили да је распородато више од 85 одсто ВИП и 70 одсто регуларних фестивалских улазница. да су смјештајни капацитети у Бањалуци прилично попуњени, а интересовање регионалне фестивалске публике је највеће од кад фестивал постоји.

Очекује се да би фестивал требало да посјете љубитељи електронске музике из више од 20 свјетских земаља.

Улазнице за девето издање Фреш вејв фестивала доступне су на продајним мјестима у Бањалуци - Трг Крајине и Hogwarts Pub, као и путем тикет сервиса Kupikartu.ba и на њиховим продајним мјестима широм региона.

У продаји су пакет тродневне улазнице по цијени од 60 КМ/30 евра, тродневне ВИП улазнице по цијени 100 КМ/50 евра, једнодневне улазнице по цијени од 30 КМ/15 евра и једнодневне ВИП улазнице по цијени од 50 КМ/25 евра.

Из организације фестивала напомињу да сви који су задржали прошлогодишње улазнице могу их искоритити за улазак на овогодишње издање фестивала.