latinica  ћирилица
02/08/2021 |  22:45 ⇒ 22:47 | Аутор: РТРС

Почело Зворничко љето

У Зворнику је почела традиционална манифестација Зворничко љето, у оквиру које ће у наредних седам дана бити одржано више музичких, културних и спортских садржаја.
Зворничко љето - Фото: СРНА
Зворничко љетоФото: СРНА

Због актуелне епидемиолошке ситуације, изостаће концерти музичких звијезда из региона, а прилику ће добити домаћи извођачи.

Част да отворе јубиларно 20. Зворничко љето припала је излагачима из Републике Српске и Србије који су у оквиру Базара изложили рукотворине и домаће производе.

Првог дана манифестације отворена је и ликовна колонија сликарске радионице "Палета".

У вечерњем дијелу програма мини-концерт одржали су чланови зворничког Културно-умјетничког друштва "Свети Сава", односно млада зворничка умјетница Александра Лиздек.

- Мислим да нисмо погријешили што нисмо организовали концерте, јер се свијет још није изборио са овом невољом која је све скупа затекла - рекао је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Он је додао да ће ово Зворничко љето показати да постоје и неки други садржаји који су занимљиви и који ће афирмисати, прије свега, суграђане који су мање познати широј јавности да покажу шта знају.

Током Зворничког љета уживаће и љубитељи позоришта и филма у представама, односно биоскопу на отвореном. Биће организовани и традиционални догађаји - Људи и мостови, Зворничка регата и Зворнички котлић.

- Годинама уназад људи који воле да посјете Зворник управо планирају своје годишње одморе према термину од 2. до 8. када се одржава манифестација Зворничко љето - каже Ивана Ђокић Милановић, директорка Туристичке организације Зворник.

Манифестација се завршава 8. августа када ће бити обиљежена крсна слава Града - Света Петка Трнова.