latinica  ћирилица
02/08/2021 |  23:06 ⇒ 23:06 | Аутор: РТРС

Киша створила проблеме атлетичарима; Сандра Перковић без медаље

Јака киша утицала је на данашња атлетска такмичења на Олимпијским играма у Токију. Без медаље је остала хрватска такмичарка у бацању диска Сандра Перковић.

Киша је донијела много проблема такмичарима али и узбуђења, посебно на такмичењу у бацању диска. Потпуно је подбацила Сандра Перковић, највећа фавориткиња у Токију, завршила је као четврта и тако остала без медаље.

Американка Валери Алман освојила је злато у бацању диска. Сребро је припало Њемици Кристин Пруденц, бронза иде у Кубу - освојила је Хаиме Перез.

Порториканка Јасмин Камачо Квин освојила је златну медаљу у трци на 100 метара с препонама. Прво је у полуфиналу поставила нови олимпијски рекорд, а потом је финалну трку истрчала за 12 секунди и 37 стотинки и постала тек друга спортисткиња из Порторика која је освојила олимпијско злато. Сребро је освојила Американка Кендра Харисон, а бронзу Меган Тапер из Јамајке.

Холанђанка Сифан Хасан освојила је златну медаљу на 5.000 метара. Двострукој свјетској шампионки Кенијки Хелен Обири припало је сребро, а бронзу је освојила Етиопљанка Гудаф Цегај.

Мароканац Суфијан Ел Бакали освојио је златну медаљу у трци на 3.000 метара стиплчез и тако прекинуо доминацију Кенијаца у овој дисциплини. Сребро је освојио Етиопљанин Гирма, бронзу Кенијац Киген.

Грчка слави Милтијадиса Тентоглуа који је олимпијски шампион у скоку удаљ. Грчки такмичар злато је освојио са скоком од 8 метара и 41 центиметар. На побједничком постољу још су се нашли Кубанци, Хуан Мигуел Ечеберијиа и Мајкел Масо.