latinica  ћирилица
03/08/2021 |  07:37 | Аутор: СРНА

Избјегавати вожњу у најтоплијем дијелу дана

Саобраћај се јутрос одвија редовно, а возачима се савјетује да вожњу, ако је то могуће, избјегавају у најтоплијем дијелу дана, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Пежо - Фото: РТРС
ПежоФото: РТРС

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови. Пролазак возила на тим локацијама регулисан је привременом саобраћајаном сигнализацијом.

Радови су актуелни на магистралним путевима Вршани-Доња Буковица, Котор Варош-Ободник, Добро Поље Миљевина, Брод на Дрини-Шћепан Поље, те на подручју Добоја и Власенице.

Деминерски радови се изводе на локалитету мјеста Војковићи, у Улици Друге Сарајевске бригаде – Крупац /Улица Равногорска/, у мјесту Клакар Доњи /Брод-Оџак/ и Горњи Божинци /Дервента-Подновље/. На овим дионицама долази до повремених обустава саобраћаја у трајању од 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања возила.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и због радова у тунелима Чемерно /Брод на Дрини-Врба/, Чељиговићи /Лапишница-Љубогошта/, Стамболчић /Пале-Подграб/ и Угар /Црна Ријека-Угар, граница Српске и Федерације БиХ/.

Када је ријеч о регионалним путевима, измјене су актуелне на дионицама Тедин Хан-Криж /граница Републике Српске/ФБиХ/, Језеро-Шипово, дионица Мраковица-Подградци, Чајниче-Миљено у мјесту Луке, Стари Мајдан-Ламовита, Укрина-Горња Вијака.

На путним правцима којима се креће вангабаритни превоз возачи треба да возе опрезније и поштују упутства лица из пратње.

У ФБиХ ради се мосту на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Подлугови, на силазном краку петље Високо из правца Сарајева и укључном краку из Високог према Зеници, у тунелу Црнаја /Коњиц-Јабланица/ и у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија /дионици Симин Хан-Цапарде/.

На овом путном правцу саобраћај се од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због актуелних радова спорије се саобраћа и на дионицама Сребреник-Орашје /Ћехаје/ и Хутово-Столац /Церовица/.

Из АМС-а подсјећају да је у току републичка кампања "Лако је брзину смањити“, с циљем смањења броја возача који не поштују ограничење брзине на путевима у Републици Српској.