latinica  ћирилица
03/08/2021 |  07:51 ⇒ 18:52 | Аутор: СРНА

Требиње: Девети Фестивал медитеранског и европског филма (ВИДЕО)

У Требињу данас почиње Девети Фестивал медитеранског и европског филма на којем ће бити приказано 26 играних, документарних и кратких филмова из десетак земаља Европе и Медитерана.
Требиње филм фестивал (фото: facebook.com / TrebinjeFilmFestival) -
Требиње филм фестивал (фото: facebook.com / TrebinjeFilmFestival)

 Слоган овогодишњег фестивала је Под свјетлом мјесечеве ријеке, а свечаност отварања биће одржана на Требишњици.

Фестилске награде - Златни платани, признања за посебан допринос евромедитеранској кинематографији ове године биће додијељени домаћим глумачким великанима Наташи Нинковић и Светозару Цветковићу.

Награда ће Никовићевој бити уручена вечерас на отварању фестивала, а Цветковићу у суботу, 7. августа.

Овогодишња новина је програм дјечијег филма, а посјетиоци фестивала уживаће и у музичким концертима, дружењу са гостима фестивала на традиционалној кафи под платанима, док су планиране и двије промоције књига - Ане Атанасковић и Горана Гоцића, те изложба слика Бојана Стојановића.

Умјетнички директор фестивала Пеђа Милојевић најавио је и ове године долазак бројних гостију из свијета филма - глумаца, редитеља, чланова филмских екипа остварења која су на фестивалском програму.

Фестивалска догађања планирана су на љетној сцени Дома младих, у Културном центру, дворишту Музеја Херцеговине, башти хотела Леотар и тераси пивнице Хумско.

Фестивал ће трајати до 8. августа, а улаз за све филмске пројекције је бесплатан - уз резервацију карата на мејл trebinjefilmfestival@gmail.com.