latinica  ћирилица
03/08/2021 |  08:12 ⇒ 11:00 | Аутор: sputniknews.com

Пожар код Трогира ван контроле (ФОТО/ВИДЕО)

Ватрогасци се још увијек боре са ватреном стихијом која је у понедјељак захватила Сегет Горњи у трогирском залеђу, а до поноћи је изгорјело око 550 хектара претежито ниског растиња и нешто борове шуме, саопштили су из Жупанијског ватрогасног оперативног центра у Сплиту.
Пожар код Трогира (фото: facebook.com/dvdtrogir) -
Пожар код Трогира (фото: facebook.com/dvdtrogir)

Ватрогасци дежурају на дијеловима пожара који је под надзором, док већи дио ватром захваћеном подручја још увијек није стављен под контролу па ватрогасци и даље гасе ватру, рекли су у том ватрогасном центру, пренијели су хрватски медији.

На захтјев ватрогасаца, од око 00.30 часова за саобраћај је затворен дио Јадранске магистрале, јавио је Далматински портал.

Ватрогасци (фото: Ante Čizmić / Cropix)

Пожар се током ноћи проширио

Према бројним информацијама с терена, око поноћи је дошло до дјелимичног ширења пожара код Сегета Горњег.

Сваки удар вјетра разбуктава ватру, а она је у поноћ знатно видљивија него сат времена раније, јавила је током ноћи Далмација Данас.

- Процјењује се да се пожар проширио на 400 до 500 хектара. Пожар је још увијек активан, један дио снага на терену је замијењен новим снагама - рекао је том порталу шеф ватрогасне службе Славко Туцаковић.

Он је најавио да ће од јутрос на гашењу пожара бити ангажована два канадера.

Пожар код Трогира (фото: Ante Čizmić / Cropix)

Додао је да је уз све снаге које су у понедјељак гасиле пожар, а то је 170 ватрогасаца уз 50-ак возила, ангажовано и 26 војника.

- Ово је можда најзахтјевнији пожар сезоне. Оно што је добро је да нема повређених ватрогасаца. Надам се да ће пожар сутра бити угашен - рекао је синоћ Туцаковић.