latinica  ћирилица
03/08/2021 |  10:30 ⇒ 12:39 | Аутор: srpskainfo.com

Огласио се УКЦ Српске о жени која је лажирала трудноћу и порођај у Бањалуци

Жена која је лажирала трудноћу и порођај најмање четири дана се крила у просторијама Универзитетског клиничког центра Бањалука, а у болницу је ушла на основу другог налаза, потврђено је у овој здравственој установи.

Да би прикрила да није пацијент данима је ходала у пиџами и боравила је у заједничким просторијама.

У УКЦ су за Српскаинфо рекли да је жена ушла у просторије ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске, објекат Матерните, на основу упутнице доктора породичне медицине издате 14. јула.

- У складу с важећим процедурама у нашој установи, пацијенту који уредно предочи упутницу, омогућава се улазак у објекте ЈЗУ УКЦ Републике Српске. Дотична особа није остављала сумњу на било какву злоупотребу, кретала се углавном у заједничким просторијама попут ходника, тоалета и чекаоница, обучена у пиџаму - појаснили су у УКЦ Српске.

Из УКЦ Српске наводе да с обзиром на то да су у објекту Матерните смјештене Клиника за гинекологију и акушерство, Центар за дојку, Клиника за дјечију хирургију и Клиника за дјечије болести, дотична је вјешто прикривала чињеницу да није хоспитализована.

- По сазнању да она уопште није хоспитализована у нашој установи, 18. јула обавијештена је Полицијска станица Лауш. Полицијски службеници су идентификовали особу и удаљили је из просторија УКЦ Републике Српске, без даље истраге јер није постојало кршење јавног реда и мира - појашњавају у УКЦ за Српскаинфо.

Затим је Градска управа Бањалуке 23. јула на основу очигледно сумњиве пријаве рођења дјетата упућене путем електронске поште тражила попуњавање званичне пријаве о рођењу дјетета.

- С обзиром да дијете није рођено и на постојање сумње на извршење киривичног дјела, УКЦ Републике Српске је обавијестио Полицијску станицу Лауш и надлежно тужилаштво које је преузело случај на даље поступање. Мјере безбједности у УКЦ Републике Српске су током ових дешавања подигнуте на виши ниво - појаснили су у УКЦ Републике Српске.

Жена је мјесецима лагала супруга да је трудна, а затим је отишла у УКЦ и слагала га да се породила.

Цијели случај је откривен када је он покушао да пријави дијете у Градској управи Бањалука.