latinica  ћирилица
03/08/2021 |  11:36 ⇒ 11:37 | Аутор: СРНА

Броћета: План федералних власти - потпуно брисање Срба са територије ФБиХ

Активности власти ФБиХ које се односе на перфидно и стихијско брисање и одузимање имовине Срба у ФБиХ представља још један показатељ да федералне власти имају дугорочни план - потпуно брисање Срба са територије овог ентитета, рекао је Срни делегат из реда Срба у Дому народа Парламента ФБиХ Горан Броћета.

Броћета је нагласио да су Србима одузета сва права која им Устав гарантује кроз конститутивност, јер је конститутивност, и гдје је призната, углавном мртво слово на папиру.

Коментаришући најаву да од септембра Београд и Бањалука покрећу велику кампању за заштиту имовине око 400.000 Срба у БиХ, Вроћета је нагласио да власти ФБиХ, такозваном, хармонизацијом катастра, желе да заврше са Србима, јер одузимање грунта значи да претходни власници немају више шта да траже у том ентитету.

- Да је заиста о томе ријеч поткрепљује и чињеница да су дати кратки рокови и да се огласи дају у медије које готово ниједан Србин из дијаспоре не прати - рекао је Броћета.

Он је нагласио да је зато јако битно да се Срби јаве у канцеларије за пружање правне помоћи како би заштитили своју имовину.

- Овом приликом захваљујемо Србији и Републици Српској за подршку коју пружају, као и за активности које крећу од септембра јер овим спречавају да се не затре српско име и презиме у ФБиХ за сва времена - поручио је Броћета.

Београд и Бањалука од септембра покрећу велику кампању за заштиту имовине око 400.000 Срба у БиХ, јер се увелико спроводи перфидан план промјене власништва, а на највећем удару су људи у дијаспори који не знају шта се дешава у БиХ.