latinica  ћирилица
03/08/2021 |  12:20 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Колективна вакцинација радника 15 привредних друштава (ВИДЕО)

Колективна вакцинација против вируса корона радника из 15 привредних друштава организована је данас у просторијама Привредне коморе Републике Српске у Бањалуци, гдје је кинески синофармом примило више од 120 запослених.
Вакцинација - Фото: РТРС
ВакцинацијаФото: РТРС

Друга група радника биће вакцинисана наредног петка на истом мјесту.

- На овом плану се наставља активност и ми ћемо привредне субјекте заинтересоване за овај процес радо организовати у сарадњи са Заводом. Позивамо их да искористе ову могућност јер је ријеч о бесплатној активности у оквиру чега је обезбијеђено довољно вакцина, што треба искористити - рекла је новинарима генерални секретар Привредне коморе Драгана Кокот.

Она је навела да се ова активност обавља у комуникацији са представницима Владе Српске и институцијама након што је одлучено да се убрза процес имунизације у привреди.

Директор Завода за медицину рада и спорта Анка Шмитран Ђурић рекла је да су добили задатак да се процес вакцинације у привреди реализује на терену.

- Влада је, донацијом вакцина, омогућила спровођење овог процеса. Ми смо интензивно, од 15. јула, на терену у различитим привредним субјектима гдје се радници вакцинишу посредством мобилних тимова. Ово је одличан начин за повећање масовности и позивам све послодавце да то промовишу како бисмо повећали колективни имунитет становништва - поручила је Ђурићева.