latinica  ћирилица
03/08/2021 |  12:48 ⇒ 12:49 | Аутор: СРНА

Вулић: Осветничка политика Бакира Изетбеговића са циљем уништења Републике Српске

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је Срни да је политика Бакира Изетбеговића осветничка чији је крајњи циљ уништење Републике Српске, српског народа од којег и сам потиче, и стварање унитарне БиХ.
Сања Вулић - Фото: СРНА
Сања ВулићФото: СРНА

Коментаришући Изетбеговићев позив политичарима из Републике Српске да одустану од "блокаде" рада заједничких инстутиција БиХ и да лидер СНСД-а Милорад Додик више од деценију, како каже, заузима политички простор у БиХ, Вулићева је рекла да је Милорад Додик онај кога народ бира и коме Срби вјерују да ће сачувати Републику Српску на коју бошњачки политички представници непрестано кидишу.

- Милорад Додик је онај због кога ће сви Срби јединствено стати у одбрану националних интереса и своје Републике, јер им је доста терора од таквих какав је Бакир Изетбеговић и њему слични. Зато, не држите нам лекције и не дирајте нам светињу - Републику Српску! Не дирајте нам у Милорада Додика, већ сте видјели шта је српско јединство, не провоцирајте и не пријетите својим туторима из међународне заједнице од којих очекујете да вам направе муслиманску државу у срцу Европе - истакла је Вулићева.

Она је нагласила да је, за разлику од Изетбеговића, Милорад Додик политичар са позитивном, дејтонском визијом БиХ у којој се сви народи и њихова права поштују.

Вулићева је нагласила и да закон који је наметнуо Валентин Инцко није ништа друго већ пројекција Бакира Изетбегивића и његове СДА која пуца по шавовима.

Она је поручила Изетбеговићу да санкције уводи себи, јер да има имало карактера, морала, поштовања и уважавања знао би да српске жртве нису ништа мање вриједне од других.

Вулићева је рекла да Изетбеговић узалуд позива српске политичке представнике да наставе са радом, поручившу му да их неће "смирити" ни годишњи одмори, како он то каже, исто као што ни њега не пролази жеља за унитарном БиХ и уништавањем свега што је српско.