latinica  ћирилица
03/08/2021 |  13:45 ⇒ 13:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: "Олуја" се неће поновити, Србија неће ћутати о жртвама

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је хрватска злочиначка акција "Олуја" била највеће етничко чишћење почињено послије Другог свјетског рата, за које до данас нико није одговарао.
Александар Вулин (Фото: starmo.ba) -
Александар Вулин (Фото: starmo.ba)

Нагласио је да Србија, коју води предсједник Александар Вучић, никада тај злочин према Србима неће заборавити, нити престати да инсистира на правди и казни за злочинце.

- Јака и стабилна Србија стоји уз сваког свог сународника ма гдје он да живи. Никада се више неће поновити "Олуја" и никада више српски народ у колонама неће напуштати своје домове, мјесто гдје је рођен - рекао је Вулин након састанка са предсједником Координације удружења избјеглих и расељених у Србији Миланом Жунићем.

Вулин је рекао да је Вучић први српски државник који је на адекватан начин почео да обеиљежава страдање српског народа, саопштио је МУП.

- Србија никада више неће ћутати о својим жртвама и страдањима, о ужасу који је задесио српски народ и овом усташком дивљању које је остало некажњено - рекао је Вулин.

Према његовим ријечима, 250.000 прогнаних, побијених и несталих Срба током и послије "Олује", опомињу да не смију бити заборављени и да Србија увијек јасно и гласно, без обзира на притиске, "Олују" мора да назива правим именом - злочином и етничким чишћењем.

Представници Координације удружења избјеглих и расељених у Србији, која у свом саставу има 72 удружења, уручили су Вулину плакету у знак захвалности за дугогодишњи допринос и очување крајишке културе, обичаја и културе сјећања, додаје се у саопштењу.