latinica  ћирилица
03/08/2021 |  18:56 ⇒ 18:58 | Аутор: СРНА

Сусрети на мосту представника Зворника, Малог Зворника и грчког града Драма

На Мосту краља Александра Првог Карађорђевића, који преко Дрине повезује Зворник и Мали Зворник, данас су, у оквиру Зворничког љета, одржани традиционални сусрети представника ове двије локалне заједнице под називом "Људи и мостови".
Сусрет представника Зворника, Малог Зворника и Драме - Фото: СРНА
Сусрет представника Зворника, Малог Зворника и ДрамеФото: СРНА

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и предсједник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, у пратњи локалних културно-умјетничких друштава, туристичких радника и суграђана, срели су се на средини моста, узели со и хљеб, те размијенили пригодне поклоне.

Сусрету на мосту Стевановића и Јевтића придружио се и градоначелник грчког града Драма Христодулос Мамсакос са сарадницима.

Стевановић је нагласио да се овим сусретима представника власти локалних заједница и грађана показује да овај мост није граница, него да спаја два града.

- Ове године срећемо се на мосту у новом амбијенту, јер је завршена његова реконструкција - рекао је Стевановић и захвалио Влади Србије и предсједнику Александру Вучићу који су за реконструкцију моста обезбиједили 600.000 евра.

Он је нагласио да је прије неколико дана овај гранични прелаз добио статус међународни и сада га могу прелазити сви уз важеће документе, а не само становници Малог Зворника и Зворника, како је то донедавно било.

Стевановић је рекао да му је част да грађанима представи градоначелника грчког града Драме Христодулоса Мамсакоса, који је изразио жељу да присуствује овом сусрету и да види како се воле, пазе и поштују људи са обје обале Дрине.

Мамсакос је рекао је да му је изузетна част што се налази на овако лијепом мјесту са изузетно драгим људима.

- Осим што сусрети представника власти на мосту представљају јединство ова два града, надам се да ће убудуће симбол уједињења бити и град Драма са овим регионом - рекао је Мамсакос.

Пожеливши успјешно одржавање манифестације Зворничко љето, Мамсакос је изразио увјерење да ће ускоро представници Зворника и Малог Зворника посјетити град Драма, да их на овако лијеп начин дочека.

Јевтић је рекао да су Зворник и Мали Зворник један град и једна душа, додавши да се ова два града узајамно помажу.

Сусрете на мосту обогатили су садржајем и чланови ликовне колоније из Малог Зворника, излажући нека од дјела насталих у претходних 15 година.

Удружење жена Мали Зворник, у оквиру програма, изложило је храну, ручне радове и старе експонате, док је са зворничке стране организован продајни љетни базар.

Пригодан програм на мосту извели су ученици Основне музичка школе "Војин Комадина" из Зворника, те фолклорна секција Библиотеке "17. септембар" из Малог Зворника.