latinica  ћирилица
03/08/2021 |  22:00 ⇒ 04/08/2021 | 08:19 | Аутор: РТРС

Додик: Јединством и одлучношћу против наметнутих одлука (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је за РТРС да Република Српска јединством и одлучношћу показује отпор наметнутим рјешењима Валентина Инцка.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик каже да радује уједињеност политичких партија, као и помоћ Србије, наглашавајући да снага односа Српске и Србије лежи управо у подршци, а не наметањима.

- Нисам сигуран да ни власт ни опозиција у Републици Српској имају комодитет да из овога изађу јер је то толико постало власништво овог народа, да народ није спреман ни да мале сегменте одступања од јединства прашта било коме - рекао је Додик у интервјуу за РТРС.

Додао је да је "највећи залог ове борбе политичко јединство".

- Ако имамо јединство, имаћемо и снагу. Шта год било појединцима, а вјерујем да сам први ако буде неког одстрела... Ја ћу издржати! Нисам сигуран да и власт и опозиција има комодитет да из овог изађе - поручио је Додик.

Додик сматра да само снажна концентрациона влада у Републици Српској, коју би чинили предсједници политичких партија, може доносити брзе и оперативне мјере за многа питања која у међувремену буду отворена, те убрзати доношење политичког рјешења.

Каже да се актуелна криза неће завршити само наметањем једне одлуке, те да ће на нивоу владе бити потребно доносити брзе и оперативне мјере, за шта је концентрациона влада најбоље рјешење.

- Моја идеја је била да ми сви предсједници политичких партија будемо чланови владе. Та влада би се, пошто је концентрациона, концентрисала на актуелна питања и статус Републике Српске. Односила би се према свим досадашњим рјешењима, а видјели бисмо и на који начин би могли ојачати нашу позицију - рекао је Додик.

Додик истиче да је сада дошао тренутак да се на сто поново ставе све преваре и изневјерена очекивања, као и ствари које се у националном и државном смислу нису исплатиле Републици Српској, а снагу за то има концентрациона влада.

- Нико није одбио то, остало је отворено питање, можда је то одбио овај тренутак, можда неки људи то нису до краја разумјели - рекао је Додик, који је и лидер СНСД-а.