latinica  ћирилица
04/08/2021 |  08:38 ⇒ 08:40 | Аутор: Б92

Станковић: Можда бих оставио Кангу у свлачионици да сам знао

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић говорио је о искључењу Гелора Канге.
Дејан Станковић (Фото: crvenazvezdafk.com) -
Дејан Станковић (Фото: crvenazvezdafk.com)

Канга је са два јефтина фаула оставио саиграче на цједилу мало прије сат времена игре, послије чега Звезда није могла до преокрета над Шерифом (1:1).

Станковић је признао да је можда могао да Габонца замјени раније, али да није видовит и да није могао да предвиди да ће добити други жути картон.

- Имали смо корнер, па добили црвени картон и играли са играчем мање 35 минута. Да смо остали бројчано исти ко зна шта би било. Велико прво полувријеме је завршено. Битно је да се одморимо. Вјерујем у моје момке, квалитет и снаге имамо, само више агресивности на другу лопту - почео је Станковић.

Објаснио је и детаљније ситуацију око Канге.

- Да сам знао да ће добити црвени картон сигурно бих га замијенио, као што сам то урадио послије Саноговог фаула на средини терена. Реаговали смо одмах. Искуство на оваквим утакмицама значи. Не сваљујем кривицу, само мало више искуства код оваквих ствари. Не ваља оставити екипу са десеторицом... Да, можда сам могао, да сам предвидјео да ће добити други жути картон, можда бих га оставио у свлачионици. Исхитрен фаул код гола. Нисам видјео да је имао проблема, да је висио. Нисам видовит - додао је Станковић.

Новинари су поново потегли питање зашто не игра Милош Дегенек.

- Ко не игра он је најбољи на терену. Дегенек, Павков, Канга, бонуси... То је као хрчак у машини. Тако увијек може да се направи ситуација и непријатно питање. Кроз каријеру сам научио да је најбољи онај који не игра - одговорио је Станковић.

Станковић каже да не види драму у овој ситуацији пред реванш у Тираспољу.

- Као да је 0:0. Било би сигурно лакше да смо добили. Али нисмо и идемо даље - додао је Станковић.

Примјетно је и да Луис Диони, стрелац јединог гола, није потпуно спреман.

- Играмо са оним што имамо, гледамо да свако буде максималмно припремљен. Не могу да га оставим 90 минута ако није спреман. Треба нам његова помоћ, његов наступ је био испод онога што смо очекивали, дао је гол и испунио квоту, али је могао још неку лопту да задржи - закључио је.

Реванш у Молдавији је 10. августа.