latinica  ћирилица
04/08/2021 |  09:27 ⇒ 13:58 | Аутор: РТРС

Алармантне бројке о броју смртно страдалих у саобраћају

Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају да се одговорно понашају и поштују законске прописе, те тако заштите свој, али и животе других учесника у саобраћају.
Удес - Фото: nezavisne novine
УдесФото: nezavisne novine

- Упрокос бројним активностима полицијских службеника које су реализоване у протеклом периоду у циљу унапријеђења безбједности саобраћаја, у јулу је на путевима Републике Српске у саобраћајним незгодама живот изгубило 14 грађана (за седам више него у истом периоду прошле године), а у прва три дана августа имамо четворо погинулих - наведено је у саопштењу МУП-а Српске.

Наводе да је најчешћи узрок саобраћајних незгода у којима су биле смртне посљедице управо алкохол, а затим и неодговорно понашање у саобраћају.

Да је вожња под утицајем алкохола присутна у саобраћају говоре и подаци Министарства, гдје је само у јулу због алкохолисаности из саобраћаја искључено око 3.500 возача.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске наставиће да у оквиру кампање "Вози опрезно – путуј безбједно" реализују низ акција и контрола са циљем смањења смртно страдалих у саобраћајним незгодама, али свакако да и од самих грађана, учесника у саобраћају очекујемо да покажу дозу одговорности и да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.