latinica  ћирилица
04/08/2021 |  10:46 ⇒ 11:32 | Аутор: СРНА

Шобот: Брутално сам претучен због писања против Станивуковића

Активиста СНСД-а Богдан Шобот, познат на друштвеним мрежама по честим критикама на рачун Драшка Станивуковића, брутално је претучен јуче у Дрвару.
Богдан Шобот - Фото: СРНА
Богдан ШоботФото: СРНА

Овај професор историје сумња да је ријеч о нарученом нападу, пошто му је нападач, којег не познаје, након ударца поручио "да ће тек осјетити посљедице ако и даље буде писао против Станивуковића".

- По природи нисам конфликтан, нити сам могао ни да сањам да ме неко може напасти због политичких ставова које износим. Био сам шокиран кад ме млађи човјек, којег никада нисам видио, ударио шаком у главу, те ми, док сам био у шоку, запријетио да ћу тек осјетити посљедице ако и даље будем писао против Станивуковића - прича Шобот за Срну.

Напад се, како каже, одиграо у уторак, око 15.00 часова, кад га је непознати мушкарац "заскочио" испред угоститељског објекта "Унац" у Дрвару.

- Изашао сам испред кафића, кад је ме тај мушкарац заскочио и брутално напао. Тог човјека никада у животу нисам видио, а сигуран сам да није из Дрвара и околине, пошто би га засигурно препознао. Ово је мала средина, сви се међусобно познајемо, и сигуран сам да је смишљено послан да ме ућутка - наводи Шобот.

Према његовим ријечима, одмах послије напада, случај је пријавио дрварској полицији од које очекује да што прије открије и казни починиоца, али и да утврди да ли напад, како сумња, има политичку позадину и налогодавце.

Шобот је на друштвеним мрежама, а поготово Твитеру, познат по изношењу критика на рачун Станивуковића. Посебну пажњу јавности привукао је кад је у јавности критиковао Станивуковићеву идеју да у Бањалуци сагради "парк мира" у којем би, како је својевремено објашњавао федералним медијима, стајале статуте војника такозване Армије РБиХ, ХВО-а и Војске Републике Српске.