latinica  ћирилица
04/08/2021 |  11:25 ⇒ 13:26 | Аутор: РТРС

Бањалука: Вакцинација таксиста, слиједе фризери (ВИДЕО)

Масовна вакцинација, настављена је се широм Српске. Ове седмице у Бањалуци, против вируса корона вакцинишу се такси превозници, а већ од наредне седмице, требало би да почне и имунизација фризера.
Вакцинација - Фото: РТРС
ВакцинацијаФото: РТРС

Такси превозници сагласни - нема дилеме када је ријеч о вакцинацији против вируса корона!

-Поред домаћих наших грађана, возимо и странце, из тог разлога смо тражили да не би добили неке од нових сојева - рекао је Драган Пуришић, представник такси превозника у Бањалуци.

Ове седмице, требало би да буде вакцинисано око 86 такси превозника, а већ од наредне седмице, требало би да почне и имунизација фризера.

-Вакцинација је добро организована! Да сви самостални привредници могу да се јаве у Занатску комору, да ће брзо да траје и без проблема, застоја. Па вас молим, да то схватимо озбиљно, јер ми немамо алтернативу - нагласио је Јован Братић, директор Занатско предузетничке коморе Републике Српске.

Великим одзивом за процес имунизације, такси превозници су показали одговорност у очувању свог, али и здравља својих путника. Између осталог, вакцинација против вируса корона, има велики значај и за очување и развој привреде!

-Поздрављамо душтвено одговорно понашање наших таксиста, који су дошли данас да изврше имунизацију. Ово је осјетљива категорија, јер су у свакодневном контакту са грађанима - нагласио је Жељко Гребић, савјетник министра саобраћаја и веза Републике Српске.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић, рекао је, да се највећа одговорност у процесу имунизације показује организованим вакцинисањем појединих група грађана, у оквиру удружења или компанија.

- Имајући у виду да приступамо свим пословним заједницама на исти начин да омогућавамо и избор саме вакцине, али такође и термина када да се вакцинишу. Позивамо све грађане, преко Коморе и Уније послодаваца да искористимо повољнију епидемиолошку ситуацију и приступимо процесу вакцинације - поручио је Бранислав Зељковић, директор Института за јавно здравство Републике Српске.

Из Института истичу и да до сада нису имали пријављених потешкоћа са потврдама о вакцинисању, издатих у Републици Српској, при преласку граничних прелаза.