latinica  ћирилица
04/08/2021 |  12:28 | Аутор: СРНА

Крстић: Огромна материјална штета, нема људских жртава

Амбасадор БиХ у Грчкој Милица Ристовић Крстић изјавила је Срни да је цивилна заштита на вријеме почела евакуацију становништва из угрожених подручја у Грчкој због пожара, а најважније је да нема људских жртава.
Милица Ристовић Крстић (Фото: greekdiplomaticlife.com) -
Милица Ристовић Крстић (Фото: greekdiplomaticlife.com)


- Нико од држављана БиХ нам се није јављао, а говоримо о дијелу у којем нема туриста, ту је углавном локално становништво. Неколико шумских пожара је буктало претходних дана, а од јуче поподне је велики пожар захватио сјевер Атине и грчко острво Евију - истакла је Крстићева.

Она је додала да се Грчка суочила са највећим топлотним таласом у посљедњих 20 година.

Крстићева је истакла да је синоћ било приличино страшно, да је цијела Атина била у диму, јер је пожар са сјевера врло брзо постао неконтролисан и приближавао се насељеном мјесту.

- Почеле су да горе куће, једна позната ергела коња на сјеверу Атине је захваћена пожаром. Јако велика шумска површина је изгорјела, као и одређен број стамбених објеката. Јутрос је такође Атина била сва у диму, загађеност ваздуха је била јако велика, али пожар на сјеверу Атине је, засад, локализован и стављен под контролу. и дим се лагано рашчистио - истакла је Крстићева.

Она је напоменула да је причињена огромна материјална штета, али да су најважнији људски животи, који су сачувани.