latinica  ћирилица
04/08/2021 |  12:34 | Аутор: Агенције

Арно престигао Безоса на листи најбогатијих људи

Џеф Безос изгубио је титулу најбогатије особе на свијету.
Луј Витон - Фото: Screenshot
Луј ВитонФото: Screenshot

Наиме, његова вриједност пала је за 13,9 милијарди долара у само једном дану јер је Амазонова цијена дионица АМЗН-а прошле седмице доживјела велики пад од седам одсто, након што је компанија објавила вијест о мање очекиваном расту у другом тромјесечју.

Пад Безосове вриједности омогућио је Французу Бернарду Арноу да преузме прво мјесто на листи најбогатијих. Арно води конгломерат луксузне робе "LVMХ", чије су подружнице Луј витон, Сефора, Моет Шандон и Тифани.

Арно је повећао своје богатство за готово 100 милијарди долара током прве године пандемије. Нето вриједност Арноа у понедјељак јебила 195,8 милијарди долара, а Безосова 192,6 милијарди долара.

Безос је ушао у историју прошле године као прва особа која је икада имала богатство од 200 милијарди долара јер је Амазон имао велике добитке од пандемије. Двојица мултимилијардера борила су се за прво мјесто током маја и јуна ове године, али недавним преокретом окончан је Безосов низ од 50 дана на врху. У свијету укупно постоји 2.755 милијардера, од којих је 86 одсто богатије него прије годину дана.