latinica  ћирилица
04/08/2021 |  12:51 ⇒ 15:10 | Аутор: Б92

Ватра пријети и Атини (ВИДЕО)

У Грчкој је у посљедња 24 сата избио 81 пожар, а ватрогасци се и даље боре са 40 активних, потврдиле су власти.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

Највећи и најопаснији пожар који је избио јуче поподне и даље бјесни у сјеверним предграђима Атине на три главне локације - Варибоби, Адамес и Тракомакедонес.

Тамо је 520 ватрогасаца, 17 теренских тимова и 150 ватрогасних возила наставило борбу током ноћи са ватреном стихијом, пише лист Катимерини.

- На периферији града влада ноћна мора. Глави приоритет је спасити животе - рекао је премијер Кирјакос Мицотакис након што је обишао погођено подручје.

Ватрогасцима помажу војска и 305 полицајаца, добровољци и локалне власти. До сада је евакуисано 315 гаржана с овог угроженог подручја.

Према посљедњим информацијама, пожар на острву Кос је локализован, док се на острву Евиа ватрогасци још боре да ватру ставе под контролу.

Становништво је премјештено на безбједно због четири велика пожара, а то су они у Кастанији на југоистоку Пелопонеза, на острву Кос, на југозападном Пелопонезу и на острву Евиа.

Министар за цивилну заштиту Никос Хардалијас истакао је да је ситуација на Евији тешка, јер је избио нови пожар у селу Куркули. Изгорјело је 12.500 ари земље, те према првим процјенама тешко оштећено 76 кућа и 82 возила.