latinica  ћирилица
04/08/2021 |  14:27 ⇒ 17:12 | Аутор: СРНА

Дјевојчица из Берковића хеликоптером транспортована у Бањалуку

Тринаестогодишња дјевојчица из Берковића у тешком здравственом стању транспортована је из Требиња хеликоптером Хеликоптерског сервиса Републике Српске у Универзитетско-клинички центар у Бањалуци, на даљу дијагностику и лијечење.
Хеликоптерски сервис Републике Српске - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервис Републике СрпскеФото: РТРС

Начелник Одјељења за педијатрију и неонаталогију требињске Болнице Љиљана Буха рекла је да је дјевојчица јутрос примљена на Одјељење у тешком клиничком стању.

- Ријеч је о кетоацидози - коми изазваној шећерном болести. Послије клиничке стабилизације, транспортована је хеликоптером Хеликоптерског сервиса Српске у Универзитетско-клинички центар Републике Српске у Бањалуци на даљу дијагностику и лијечење - рекла је Буха.

Она је додала да је због њеног здравственог стања и због тога што би дуг транспорт додатно угрозио њено здравље, за транспорт ангажован Хеликоптерски сервис Српске.

- Хеликоптерски сервис нам као и увијек у врло кратком року излази у сусрет за потребе медицинског транспорта пацијената из Требиња. И данас су веома брзо на наш позив реаговали, а када је ријеч о дјеци то даје још већи значај јер је свака минута важна - истакла је Буха и изразила захвалност Хеликоптерском сервису Српске за помоћ и сарадњу.