latinica  ћирилица
04/08/2021 |  17:55 ⇒ 20:34 | Аутор: СРНА

Шамац: Тијело мушкарца који се утопио још није пронађено

Тијело мушкарца који се утопио јуче у ријеци Сави у Шамцу још није пронађено, а до сада је претражен терен у дужини од 10 километара низводно од мјеста утапања, рекао је припадник Специјализоване јединице за спасавање на води Републичке управе цивилне заштите Драгиша Вулетић.
Рониоци - Фото: РТРС
РониоциФото: РТРС

Он је навео да су припадници јединице од јутрос у 7.00 часова на локалитету утапања на ријеци Сави и да заједно са дрон тимом Републичке управе цивилне заштите, Цивилном заштитом општине Шамац и рониоцима из Модриче претражују терен.

- До 13.00 часова претражили смо терен у дужини од 10 километара низводно од мјеста утапања, а поново претражујемо лијеву и десну обалу ријеке Саве - рекао је Вулетић.

Он каже да од више фактора зависи колико ће тијело остати под водом, а највише од температуре воде која је топла.

Тридесетогодишњи Милан Јовановић, одборник СНСД-а из Шамца, утопио се јуче у ријеци Сави. Јовановић се купао у ријеци са двојицом другова, а претпоставља се да се утопио када га је однио вртлог. Потрага за њим траје од синоћ.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Шамац Саво Минић захвалио је свима који су се укључили у потрагу.

- Двојица другова су била са Миланом, од којих се један, такође, почео давити, али га је успио спасити рибар - рекао је Минић.

Он каже да је Јовановић наставник географије, те да се бавио спортом.