latinica  ћирилица
04/08/2021 |  18:07 ⇒ 18:37 | Аутор: РТРС

Ђокић: Заједнички циљ подршка стабилној Републици Српској (ВИДЕО)

Веома је важно што смо данас сви били окупљени око тога како на најбољи начин дјеловати, а да не будемо страна која продукује тешкоће, изјавио је предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић након састанка представника политичких странака из Српске са предсједником Србије Александром Вучићем.

Ђокић је поручио да је потребно бити страна која жели рјешење и за њега се бори.

- Показан је висок ниво одговорности према кризи коју је изазвао високи представник покушањем наметања закона који се бави прошлошћу БиХ. Умјесто да то ради неко парламентарно тијело у БиХ, то је урадио представник који је нелегално изабран, а који прихвата оно што је урадио његов претходник који је такође више пута наступао пред Савјетом безбједности износећи низ нетачних чињеница о БиХ и односима унутар БиХ - истакао је Ђокић.

Додаје да постоји висок ниво солидарности и спремности да се заједно ради, да сви буду окупљени око истог циља и да се подржи стабилна Република Српска.

Ђокић је истакао да се "предсједник Србије Александар Вучић упорно труди да помогне да овај регион живи један нормалан и стабилан живот, те да су бројне његове позитивне иницијативе које треба искористити у пракси".