latinica  ћирилица
04/08/2021 |  18:27 | Аутор: СРНА

Трогир: Ватра се не шири, али пуше јак југо

Вишедневни пожар у Сегету Горњем код Трогира није локализован, не шири се, али је почео пухати јак југо који може промијенити смјер ватре, упозорио је главни жупанијски командант ватрогасне службе Иван Ковачевић.
Пожар у Трогиру (Фото: novi.ba) -
Пожар у Трогиру (Фото: novi.ba)

- Још има издимљавања на рубовима и средини пожаришта, али се ватра не шири - рекао је Ковачевић Хини и додао да ватрогасци раде на догашивању и санацији, а из зрака им помажу два фер буса.

Он каже да је, према грубој процјени, од пожара који је букнуо у понедјељак, 2. августа, изгорјело око 1.600 хектара, да се ватра од јутрос није ширила ван тешко приступачне зоне Лабишница.

На терену је 100 људи са 35 возила.

Предсједник Хрватске Зоран Милановић је са главним ватрогасним командантом Славком Туцаковићем хеликоптером обишао опустошена подручја код Сегета Горњег и увјерио се у размјере штете коју је иза себе оставила ватра,

Током посјете Оперативном ватрогасном центру Хрватске у војној бази Дивуље у Сплиту, Милановић је упознат о досадашњем ангажману ватрогасаца и предузетим активностима на гашењу пожара, као и о помоћи коју је пружила Хрватска војска у интервенцијама гашења пожара.