latinica  ћирилица
04/08/2021 |  19:15 ⇒ 19:31 | Аутор: СРНА

Бањац: Још једном потврђено јединство

Предсједник НПС-а Дарко Бањац рекао је да су представници политичких партија из Републике Српске на данашњем радном ручку у Београду, који је организовао предсједник Србије Александар Вучић, још једном манифестовали политичко јединство.
Дарко Бањац - Фото: РТРС
Дарко БањацФото: РТРС

Бањац је рекао Срни да су све политичке партије из Републике Српске показале да чврсто и јединствено као једна стоје при ставу да не може прихватити било какве одлуке ОХР-а или високих представника који нису изабрани по процедури од Савјета безбједности УН.

- Било какво наметање је неприхватљиво за Републику Српску и српске политичаре, јер знамо да су ОХР и високи представници у ових 25 година мијењали политичку и уставно-правну структуру БиХ тако да Дејтонски споразум потписан у то вријеме уопште није исти као сада -истакао је Бањац.

Према његовим ријечима, одлука бившег високог представника Валентина Инцка је увертира у будуће одлуке високог представника које би требало да промијени политичко-правну и уставну структуру БиХ са једном паролом мање Републике Српске - више БиХ.

- Кристијан Шмит и дио међународне заједнице морају схватити да је то неприхватљиво за Републику Српску и српски народ. Ми смо данас код предсједника Вучића манифестовали политичко јединство свох политичких партија из Републике Српске - каже Бањац.

Он је навео да му је драго што Србија разумије ситуацију у Републици Српској и БиХ и да је спремна, као потписник Дејтонског споразума и гарнат стабилности и мира на Балкану, да се политичким средствима заштити српски народ и Република Српска.

У Београду је данас одржан радни ручак предсједника Србије Александра Вучића, са званичницима Републике Српске и представницима политичких партија из Српске и Србије.